SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az LG okostévéi kémkednek a nézők után?

Dátum: 2013-11-21 17:18:47   |  érdekes
Szerző: dorka
Egy Egyesült Királyságbeli tanácsadó véletlenül fedezte fel, hogy tévéje kémkedik utána és információkat küld a koreai gyártónak.

A férfi, Jason Huntley saját blogján írta meg, hogyan küld adatokat a tévénézési szokásairól tévékészüléke a gyártónak, és a csatornákon túl arról is információt szolgáltatott, hogy milyen tartalmak találhatók a külső eszközökön, amelyeket a tévéhez csatlakoztatott.

A férfi azt követően kezdte el figyelni okostévéje viselkedését, hogy észrevette, személyre szabott reklámok és a tévénézésére vonatkozó tanácsok jelentek meg képernyőjén. Rájött, hogy van egy gyáribeállítás a tévészettjén, amely engedélyezi, hogy az említett adatokat a készülék elküldje az LG-nek.

Az incidenst követően a vállalat szóvivője azt mondta, hogy a „felhasználók biztonsága top prioritást élvez az LG-nél, és éppen ezért ezt az ügyet kiemelten kezelik. „Ellenőrizzük a jelentéseket, hogy előfordult-e, hogy engedély nélkül osztott meg az LG okostévé információkat. Az LG számos különböző okostévé modellt kínál, amelyek piaconként különbözhetnek funkcióban, ezért a türelmüket és megértésüket kérjük, hogy utánajárhassunk a témának.”

Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus