SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hibrid szórakoztatás: műholdas és IP-alapú TV egyben

Dátum: 2012-08-10 11:41:45   |  
Az északi szolgáltató, a Canal Digital bejelentette, hogy hibrid műholdas és IP-alapú, azaz internetes platformot indít, egy sor modern technológiát felhasználva.

Egészen pontosan OTT (over the top) és műholdas TV alkotta hibrid platform szerepel a Canal Digital terveiben. Az OTT on-line videó- és hangtovábbítást jelent, de a tartalom ellenőrzésében és terjesztésében, a sávszélesség garantálásában nem vesz részt internetes szolgáltató, utóbbi csak az internet-hozzáférést nyújtja. A Canal Digital partnere a hibrid platform létrehozásában az NDS lesz. Ez az első olyan bejelentést, amit az NDS-t érinti azóta, hogy a Ciscóban új tulajdonosra talált. A platform telepítése magában foglalja a több képernyős környezetet, és lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy ne csak otthon, de útközben is elérjék a tartalmakat. Egy felhasználói felület íveli majd át a platformokat.
 
 
„Egy általunk teljes mértékben kézben tartott szolgáltatást nyújtunk a Canal Digitalnak, kihasználva tapasztalatunkat és technikai képességeinket, hogy jobban megfelelhessünk „megoldásszállító” szerepünknek, mint valaha. De ami még fontosabb, az a megközelítés, amit a Canal Digital mutat, piaci innováció és fejlődés, valamint felhő alapú technológiák, amelyek lehetővé teszik a jövő platformjainak fennmaradását, az optimalizált erőforrásokat és a méretezhetőséget.” – nyilatkozta Jesper Andersen, a Cisco alelnöke és ügyvezető igazgatója.
 
A keretrendszert az NDS Snowflake felület adja, amelyet a portugál TV Cabo már használ, a UPC pedig kiszemelte a Horizon projekthez. Ezzel egy lépést tenne a Canal Digital a riválisa, a Viasat irányába, amely már 2008 óta használja az NDS MediaHighway-t. A Snowflake központjában a lineáris programhasználat áll, lehetőség van visszamenni a múltba vagy előre is a jövőbe, hogy a felhasználó megtalálja a kívánt tartalmat. Egy NDS fejállomás található majd meg a Canal Digital rendszerén kívül, ez egy multimédiás átjárón keresztül összeköt a felhasználó otthonával.
 
„Az új platformunk azt fogja nyújtani, amit csak úgy írhatunk le; új generációs televíziós szórakoztatás felhasználóink számára. Az NDS-sel a jövőnkbe fektetünk be, hogy a legtökéletesebb felhasználói élményt nyújthassuk, és a lehető legjobb infrastruktúrát, hogy támogassuk üzletünk növekedését.” – mondta Patrik Hofbauer, a Canal Digital ügyvezető igazgatója.
 
Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus