SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Toroidal antenna telepítés - webvideo

Dátum: 2007-05-19 15:00:47   |  
Internetre optimalizált rövid videofilmben mutatjuk be egy érdekes, multifókuszos parabola antenna (toroidal) telepítését. Az antenna különlegessége, hogy egyszerre akár 16 fejet is rá lehet szerelni és az egymástól 60 fokra levő műholdak jeleit is képes venni.
toroidal

 


Filmkészítés: www.niqa.hu ::: www.utazas.film.hu

Néhányan megriadhatnak a beállítástól a sok fej miatt, de bizton kijelenthetem, hogy nem bonyolultabb a műholdra való beállítás egy sima, egy fejes parabolánál. A fejtartón fokbeosztás található, aminek segítségével gyerekjáték a fejek pozicionálása.

A toroidal parabola antenna összerakásához, a sok részegység miatt még egy gyakorlott szerelőnek is hasznos tanulmányozni az összeszerelési útmutatót.



Tegyünk egy fejet a "0" pozícióba, majd azzal állítsuk be a tükröt az Astra műholdra és rögzítsük a parabolát. A többi műhold "megtalálásához" csak annyi dolgunk van, hogy kiszámoljuk, melyik hány fokra helyezkedik el az Astrától. Pld. az Astra műhold kelet 19,2 fok pozícióban van (kerekítve 19) a HotBird kelet 13 fokon a közöttük levő távolság tehát 6 fok. Nincs más dolgunk mint a "0" pozícióhoz képest a hatodik osztáshoz szerelni a következő fejtartót, valamint a fejtarón lévő osztások figyelembe vételével befordítani a fejet, és a HotBird azon a helyen tökéletesen jönni fog. Az összes többi fejnél hasonlóan kell eljárni.

fejbeállítás toroidal antennán

A tükörre szerelt mindegyik fej akkora jelet produkál, mintha külön-külön 90 cm-es antennába lennének szerelve.

Fontos, hogy a legtöbb műholdvevő, csak 4 fejet tud kapcsolni a diseqc parancsok segítségével, ezért ha több fejet szeretnénk használni a toroidal antennában, akkor speciális fejkapcsolóra, és az azt vezérelni képes műholdvevőre lesz szükségünk.

Kapcsolódó linkek:

A toroidal antenna gyártójának oldala: www.multilnbdish.com
Magyarországi vásárlási lehetőség: sat.hu/shop

Ez a Film a sat.hu cikkiró palyazatra készült kérem értékelje a készítő munkáját




Hozzászólások

comments powered by Disqus