SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Kezdődik a politikai csatározás a jövő tévéje körül?

Dátum: 2007-07-26 21:56:48   |  
Első körben nem fogadta el az ötpárti bizottság a földfelszíni digitális multiplexekre kiírt pályázat szövegét. A Fidesz és a KDNP vétójogával élve visszaküldte azt a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak.
Átdolgozásra visszaküldik a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak (NHH) a digitális műsorterjesztéshez szükséges multiplexekre kiírandó pályázat szövegét annak a bizottságnak a fideszes és KDNP-s tagjai, amely a digitális tévézés kérdésében dönteni hivatott - ezt Jánosi György (MSZP), az ötpárti testület elnöke közölte a csütörtöki zárt ülés után.

A Fidesz és a KDNP úgy döntött, hogy a törvényben biztosított egyharmados vétójogával élve átdolgozásra visszaküldi az anyagot - mondta Jánosi György. Hozzátette: \"az okok kezelhetők\", az egyszerű visszaküldést pedig bele is kalkulálták az ütemtervükbe.

Mint mondta, az ellenzéki képviselők fogalmi pontosítást kértek a pályázat tervezett szövegében, valamint az értékelési szempontrendszerrel kapcsolatban. Az NHH-nak tíz napja van az átdolgozásra.

A testület tagja Jánosi György mellett Deutsch-Für Tamás alelnök (Fidesz), Herényi Károly (MDF), Lukács Tamás (KDNP) és Pető Iván (SZDSZ).

A földfelszíni digitális frekvencián több csatorna is továbbítható - az ilyen \"csatornacsomagok\" sugárzására alkalmas frekvenciákat nevezik multiplexnek. A pályázatnak nagy a tétje, hiszen a nyertes - a multiplex üzemeltetője - adott esetben nagy mértékben beleszólhat, hogy milyen csatornák jussanak el ingyenesen a lakosság nagy százalékához. A jogalkotók a digitális átállásról szóló törvény alapján - amelyet, bár kétharmados, idén tavasszal megszavazott a parlament - még 2007 őszén szeretnék kiírni a pályázatot. 2011 január 1-ig Magyarországon is le kell kapcsolni az analóg földfelszíni sugárzást, amely jelenleg kb. a lakosság egyharmadához juttatja el az MTV-t, a Tv2-t és az RTL Klubot.

Forrás: Hirszerzo.hu

Hozzászólások

comments powered by Disqus