SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hogyan hozható ki a maximum egy lapos TV-ből?

Dátum: 2007-09-24 23:06:37   |  
Szerző: postatib
Ha HD Ready, vagy Full HD feliratú TV-vel rendelkezik, de HD-s programot eddig csak az üzletben látott, feltétlenül olvasson tovább, mert itt egy megoldás, amivel ingyen HDTV tartalomhoz juthat.
HDTV vétel

Egyre több háztartásban találhatók meg HD Ready vagy Full HD jelzéssel ellátott laposképernyős televíziók, azonban a nagyobb felbontás előnyeit kevesen tudják élvezni, hiszen HDTV tartalmak napjainkban nehezen hozzáférhetőek.

Megjelentek ugyan a kereskedelmi forgalomban a HDDVD illetve Blueray lejátszók, de a megjeleníthető HD tartalom (filmek, koncertek) választéka igencsak szegényes.

Sokan nem is sejtik, hogy egy HDTV műholdvevővel majd egy tucat HD-s tartalom érhető el ingyen és ezek száma folyamatosan növekszik.

Itt egy kis ízelítő a szabadon vehető HD-s csatornákból.
 
PROGRAM
TARTALOM
1

LUXE.TV az igazi luxussal ismerteti meg a nézőket, hat különböző fő téma köré csoportosítva a műsorait:

  • Ingatlan és lakberendezés
  • Sport és szórakozás
  • Hotelek, gasztronómia
  • Szépség és divat
  • Autók és yachtok
  • Ékszerek és órák

... látogatás a világ luxus központjaiba

  • Paris
  • New York
  • Shanghai
  • Tokyo
  • London
  • Milánó
  • Geneva
  • Monaco
  • New Delhi
  • Dubaï
  • Rio de Janeiro...

A Luxe.TV HD minőségű műsorait a hét minden napján 24 órában sugározzák. Naponta más-más tartalommal.

Nyelvválasztási lehetőségek: angol, francia, német, orosz

2
HD Visio
Cultural Vision

Ismeretterjesztő, természet és utifilmek

3
Ezen az adón az Euro 1080 fizetős HD csatorna promo műsorai futnak. Koncertrészletek, nevezetes sportesemények stb.
4
A legnagyobb európai műholdszolgáltató bemutató HDTV csatornája (sok áruházban ez fut a HD-s TV-ken )
5

A közkedvelt német kereskedelmi csatorna HD-s változata.

Sikerfilmek, sorozatok, koncertek, talkshowk, gyerekműsorok, akciófilmek.

6

A másik népszerű német kereskedelmi adó HD felbontással sugárzott változata.

Sikerfilmek, sorozatok, koncertek, talkshowk, gyerekműsorok, akciófilmek, erotikus műsorok.

7

Az elsők között indult szintén német nyelvű, kizárólag HD-s tartalmakat kínáló csatorna

  • sikerfilmek
  • régi filmek digitálisan feljavított változata
  • sorozatok
  • magazinműsorok
  • sportközvetítések
8

Venice Channel szintén kizárólag HD- tartalommal jelentkezik, és elsősorban az olasz luxus életstílusra kíváncsi nézőknek szól.

Az olasz stílus végigvonul az élet ezernyi aspektusán: művészet, design, tájak, tipikus helyek, titkos műkincsek, ételek és borok, és további különleges termékek. Olasz kultúra és tradíció a világon.

Nyelvválasztási lehetőség: angol és olasz

9
Az Arte kifelyezetten "kultúrális csatorna" művészfilmekekkel, koncertekkel, színházi előadásokkal, ismeretterjesző és természetfilmekkel, magazinműsorokkal.
10
Az első spanyol nyelvű HD csatorna.
 
ELŐFIZETÉSES HD csatornák
1
Sky HD
Sky Sports HD 1, Sky Sports HD 2, Sky Movies HD 1 , Sky Box Office HD 1, Sky Anytime HD 1 , Sky Retail HD Info , Discovery HD Europe, Sky Arts, Sky Box Office HD 2, Sky One UK, National Geographic Channel HD UK, Sky Movies HD 2 , The History Channel HD UK ezek az angol nyelvű HD-s csatornák csak a megfelelő előfizetői kártyával és a szolgáltatótól kapott műholdvevővel vehetőek
2
Premiere HD
Premiere HD, Discovery HD Deutschland, ezek a német csatornák csak Premiere előfizetéssel nézhetők.
3
CanalSat France
TF 1, National Geographic Channel France, Canal + Hi-Tech, Cinecinema Premier, M6 ezek a francia nyelvű csatornák csak előfizetéssel nézhetők.

Ezeken kívül még számos előfizetéses HD csatorna létezik olasz, lengyel, svéd, dán, norvég, finn, török, orosz és holland nyelveken amelyek csak megfelelő előfizetői kártya birtokában nézhetők. Az előfizetői kártyát közvetlenül a szolgáltatóktól, vagy az arra szakosodott forgalmazóktól lehet beszerezni.

Sajnos egyelőre magyar nyelvű programot sem szabadon vehetőt, sem előfizetésest nem sugároznak HD minőségben.

Említést érdemel még két előfizetéses HDTV csatorna az Euro1080 HD 1 és az Exqi, amelyekre 2010. december 31-ig érvényes előfizetői kártya is kapható bruttó 65.000 Ft-os áron. A vételhez Irdeto vagy Alphacrypt dekóder is szükséges. Az Euro 1080 volt európa első HDTV adása.

A műsorkínálatban koncertek, jelentős sportesemények, ismeretterjesztő filmek, színházi előadások szerepelnek. Európa elsőszámú kultúrális csatornája.

Mi szükséges ahhoz, hogy HDTV adásokat lehessen venni műholdról?

Először is egy HDTV vételre alkalmas műholdvevő. Az egyik legjobb választás a Topfield 7720 HSCI készülék amely mindent tud, ami a HDTV vételhez szükséges, ráadásul nagyon jó az árfekvése is. Mivel a felsorolt programok különböző műholdakról érkeznek forgatós parabola antennát kell felszereltetnünk. A tökéletes vételhez legalább 80 cm-es parabola antennát javaslunk, de a kellő időjárástartalék miatt nem árt egy jó minőségű 100 cm-es parabola sem. Mivel egy műholdas rendszerben a "leggyengébb láncszem" a parabola antenna lehet, érdemes tényleg kiváló tulajdonságokkal rendelkező aluminium antennát választani. A forgatásról egy DiSEqC forgatómotor tud gondoskodni, amelyet külön kábelezés nélkül, (a fejkábelen keresztül) a javasolt Topfield vevő képes automatikusan a megfelelő pozícióba állítani. A tökéletes vételhez a kereskedelemben kapható bármelyik jó minőségű fej megfelel, de az igényesek ebből is a legjobbat választják.

Egy komplett rendszer telepítés nélkül kb. 100-115 ezer Ft-ból jön ki. Egy ilyen műholdvevő szettel a szabadon vehető HDTV adások mellett opcionálisan lehetőség van a kódolt adók vételére is, valamint több száz SD, azaz normál minőségű adás vétele is biztosított.

 

Posta Tibor



Hozzászólások

comments powered by Disqus