SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Kipróbáltuk - OPTIBOX CX PVR READY

Dátum: 2008-08-14 10:40:44   |  
A nagy testvér (Optibox HDCX) árnyékában újabb taggal bővült az Optibox család. Az új beltéri ugyan nem HDTV adások vételére szolgál, azonban mégsem okoz csalódást!

Az elegáns dobozban, egy szintén elegáns készüléket találhatunk, amely méretét tekintve kissé talán szélesnek tűnhet, aminek meg is van az oka! A túlmelegedések elkerülése végett ugyanis a készülék áramköreit, és tápegységét kb. 10 centiméteres távolság választja el, ezzel is stabilabbá, téve a beltérit.



Hogy miért van erre szükség? A sebesség, és a számos funkció miatt! A műholdvevő, társaihoz képest rendkívül gyorsan kerül üzemi állapotba és a csatornaváltáshoz szükséges idő is látványosan csökkent. PVR készülékről révén szó, az USB csatlakozó alapfelszereltségnek számít. Ami mégis különlegessé teszi a készülék PVR funkcióját, hogy nem csak az előlapon található USB, hanem a hátoldalon is! Ezek segítségével USB-s winchester-re, vagy pendrive-ra rögzíthetjük kedvenc műsorainkat, nézhetünk a gépen JPEG képeket (melyeket akár a rádió háttérképének is beállíthatunk) és akár használhatjuk az MP3 lejátszó funkciót is, amely még extra információk (ID3 tag) megjelenítését is támogatja!



A videomagnó funkciót azonban mégsem ezek teszik különlegessé. Sokkal inkább az, hogy akár folyamatban lévő rögzítés közben is lejátszhatjuk korábbi felvételeinket, valamint akár az adott transzponderen lévő bármely más műsort is nézhetünk!
Egy PVR már nem is PVR timeshift (időeltolásos lejátszás) funkció nélkül. Ezt természetesen elindíthatjuk a távirányítóval, s segítségével bármikor visszanézhetjük az élő adás utolsó 3 óráját. A készülék különlegessége, hogy (ha beállítjuk) akár a csatornára lépéskor automatikusan elindítja az időeltolásos felvételt, így már erre sem kell figyelni, bármikor visszatekerhetjük az élő adást, a felvétel manuális elindítása nélkül.

Az USB portok funkciói ezekben még nem merülnek ki! Mint a legtöbb beltérinél, itt is használhatjuk szoftverfrissítésre! Ami itt is különlegességnek számít, az a beállítások USB-re mentése, és onnan visszaállítása! Ennek segítségével pár másodperc alatt „átköltöztethetjük” az összes beállításunkat (beleértve a csatornalistát, a műholdak pozícióit, a DiSEqC beállításokat) egy másik Optibox CX beltérire!



A készülék remek hang és képminőséggel bír. Utóbbihoz hozzátartozik a 65535 színű menü, mely kifejezetten felhasználóbarátra sikerült. Pixelhibák nélkül, és tetszetős animációkkal tetézve, logikus elrendezéssel, nagyon könnyen kiismerhető.
Az előlapot tekintve sincs okunk panaszra, hisz egy 8 karakter megjelenítésére képes VFD kijelzővel találkozunk, ami a csatornák nevén kívül a menüpontok nevét is megjeleníti, valamint számos ikonja mutatja a felvételt, a lejátszást, az élő képet, a szünetet, TV-t, rádiót, az 5.1-es hangot, készenléti állapotban az időt és még miegymást. A kijelző alatt 7 funkciógombot találunk, melyekkel a beltéri szinte összes funkcióját elérhetjük. A lehajtható fedél alatt pedig megtalálhatjuk az előlapi USB csatlakozót, és egy univerzális kártyaolvasót, mely lehetővé teszi a készüléket akár a UPC Direct vételére is!
Utóbbi kezeléséhez hozzátartozik az is, hogy gond nélkül kezeli a többnyelvű EPG-t, a DVB és TXT feliratozást.



Az EPG is sok extrával szolgál, ugyanis a különböző nézeteken kívül, lehetőséget ad a programok keresésére, akár stílus, akár név alapján!
Antennaszereléshez is tartalmaz hasznos funkciókat, ugyanis az antenna beállítások menüben a jelerősség megtekintésekor annak függvényében sípoló hangot ad, s ez által megkönnyíti az antenna pozícionálását.



A rengeteg funkció közül érdemes megemlíteni a Blind scan funkciót is, mely új műholdak lekereséséhez nyújt segítséget, a naptár funkciót, valamint a számológépet, amivel akár 16-os számrendszerben is végezhetünk műveleteket!



Ez a rengeteg extrával felruházott, okosítható beltéri, mely akár kártyamegosztásra is alkalmas (vezeték nélkül is), a sat.hu webáruházban megvásárolható 21.900 Ft-ért.

Szerző: Szunyog



Hozzászólások

comments powered by Disqus