SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Sikeres helikopteres antennabeemelés - képekkel

Dátum: 2008-09-23 15:45:32   |  
Szerző: postatib
Szeptember 22-én hétfőn délelőtt a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson elvégezték a meglévő antennarendszer rekonstrukcióját, melynek keretében helikopteres beemelésre került sor.
Mint ismeretes, a magyar állam és az NHH előírásai alapján az Antenna Hungária szeptember 11-én a budapesti Széchenyi-hegyi adótoronnyal megkezdte az antennarendszerek rekonstrukcióját annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni televíziós (DFT) sugárzás decemberben elindulhasson.




A munka elérkezett a leglátványosabb szakaszához, szeptember 22-én hétfőn délelőtt sor került az antennatorony tetején lévő antennarendszer leszerelésére és az új antenna sikeres helikopteres beemelésére.

Az Antenna Hungária a német Kathrein-t bízta meg a budapesti UHF-antenna rekonstrukciójának elvégzésével. A Kathrein mérnökei az elvárásoknak megfelelő 12 szintes antennarendszert terveztek, amely a simulcast időszak (egyidejű analóg és digitális műsorsugárzás) és az időszakot követő DVB-T sugárzás követelményeinek is megfelel.

A Kathrein megbízásából az összes szerelési feladatot a berlini Turmbau Steffens & Nölle (TSN) végzi el, mint például a két, 180 méteres új főkábel behúzása és az antenna rekonstrukciója. A TSN a svájci Heliswisst bízta meg a helikopteres emelési munkálatok elvégzésével. A munka nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy összességében több mint 3,5 tonnás szerkezetet kellett felemelnie a speciálisan erre a célra Svájcból érkező, orosz gyártmányú Kamov KA32 A12 típusú helikopternek. A munka elvégzéséhez szükség volt a helikopter azon különleges képességére is, hogy ezt az óriási súlyt egy helyben állva, mozdulatlanul az antenna végleges rögzítéséig képes volt megtartani a levegőben. Az \"európai súlyrekorder\" helikopter különlegessége, hogy két turbina hajtja a különálló rotorokat és maximum 5 tonnát képes a magasba emelni.









Hozzászólások

comments powered by Disqus