SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A németek zavarodottak a HD-t illetően

Dátum: 2009-08-23 14:28:38   |  
„Sokan hiszik, hogy egy LCD vagy plazma TV szett beszerzése elég ahhoz, hogy élvezhessék a jobb, nagy felbontású képminőséget, anélkül, hogy tudnák, egyelőre csak bizonyos csatornák érhetőek el HD-ban, és egy HD-jelvevő is szükséges a jelek fogadásához.”

Az NS Convergence Monitor legújabb felmérése szerint a német lakosság 73%-a hallott már a HD-ról, és nagyjából a jelentésével is tisztában van, 20% aktív érdeklődő, és magától utána is jár az újdonságoknak. A 2008-as 21%-hoz képest a most mért 33% jelentős emelkedés, a szám azokat az otthonokat mutatja, ahol síkképernyős készülék van. Összefoglalva: érdekli őket a HD technológia, de sokak számára több kérdés és részlet a mai napig sem egészen tisztázott. A nézők mindössze 7%-a fizetne plusz díjat nagy felbontású csatornáért.

„Az ok, amiért a HD TV-t nem fedezték még fel, mint a legújabb eszközök és nagyfelbontású csatornák hajtómotorját az eladásban, nagyrészt annak köszönhető, hogy kevés az információ ami a vásárlókhoz eljut a technológia használatának igényeivel és előnyeivel kapcsolatban – nyilatkozta Wolfgang Werres a felmérést végző csoport egy tagja, a TNS Infratest MediaResearch ügyvezetője. „Sokan hiszik, hogy egy LCD vagy plazma TV szett beszerzése elég ahhoz, hogy élvezhessék a jobb, nagy felbontású képminőséget, anélkül, hogy tudnák, csak bizonyos csatornák érhetőek el HD-ban, és egy HD-jelvevő is szükséges a jelek fogadásához.”

AZ ARTE HD, az Anixe HD és a Luxe TV HD-nak, valamint a Sky egy HD csomagjának köszönhetően van pár német nyelvű, nagy felbontású csatorna a piacon. Az ARD és a ZDF jelenleg HD-ban sugározza az Atlétikai Világbajnokságot, de rendszeres nagy felbontású műsorszórásban csak a 2010-es Téli Olimpia ideje alatt kezd majd. A kereskedelmi szolgáltatók, mint a RTL, Sat.1, ProSieben, VOX és a kabel eins most készülnek arra, hogy belépjenek a HD piacra, de az ő ajánlataik csak kódolva, az Astra HD+ platformján keresztül, pénzért vehetőek majd igénybe.

Forrás: rapidtvnews.com

sat.hu
 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus