SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Euronews a MindigTV-n

Dátum: 2009-09-01 11:19:20   |  
A nemzetközi, többnyelvű hírcsatorna, a euronews tesztel a magyar digitális földfelszíni platformon, előfizetés nélkül, SD felbontásban érhető el.

Az Antenna Hungária kísérleti jelleggel elérhetővé tette a euronews programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében, a csatorna előfizetési díj nélkül, SD felbontásban 2009. augusztus 28-ától érhető el Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán. Az új program megjelenésével a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálata immáron hét televízió- és három rádiócsatornát tartalmaz.

A digitális technológiának köszönhetően lehetőség nyílik a csatornák több nyelven történő sugárzására, az új funkció tesztelése a euronews programjával kezdődött meg: a teszt első szakaszában a csatorna angol és német nyelven érhető el, mely később a csatorna további nyelveivel bővülhet. A euronews programját világszerte sugározzák, 293 millió háztartást ér el a világ 147 országában kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A program 8 nyelven érhető el egyidejűleg, arab, angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál és orosz nyelveken.
 
Tóth András, az AH kommunikációs vezetője a sat.hu-nak elmondta, hogy az AH a jövőben is a szabadon vehető csatornákra kíván koncentrálni, és egyelőre nem tervezi a fizetős Terra+ csomag bővítését. Azt azonban le kell szögezni, hogy a gazdasági világválság sajnos nem kedvez az új FTA tartalmak megjelenésének, ettől függetlenül az AH tárgyal hazai és külföldi műsorszolgáltatókkal is, akiket érdekelne a szabad hozzáférésű kínálatban történő megjelenés.
 

sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus