SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tiltott lesz a HD-felvétel Németországban

Dátum: 2009-09-03 11:23:19   |  
Az RTL, a Sat.1, és a ProSieben HD TV verziójának, valamint azok testvérszolgáltatásának, a Ses-Astrával tervezett HD+ platformnak nézői nem fogják tudni rögzíteni a műsorokat.
A HD TV set-top-boxok egy egységes interfész-nyílást tartalmaznak, amit CI-nek (common interface) neveznek. Egy újgenerációs csatlakozófelület bevezetése után a régivel rendelkező német nézők sem fognak tudni nagyfelbontású adást rögzíteni.
 
„A felvétel funkció nem lesz lehetséges ezekkel a speciális CI modulokkal, de a time-shift (időeltolás) funkció valószínűleg engedélyezve lesz, 90 perces intervallumon belül.” – mondta Alexander Sacher, APS Astra Platform Services dekóderekkel foglalkozó ügyvezető igazgatója.
 
Elmagyarázta, hogy a dolog abból fakad, hogy azoknál a programoknál, amik HD+-ban lesznek sugározva, szükségesek bizonyos megszorítások a jelvédelem érdekében, mint pl. a másolásvédelem. A HD+ késő őszi indítása után csak azok a HDTV jelvevők és televíziós szettek lesznek képesek az új szolgáltatást fogni, amik tartalmazzák a CI+ csatlakozófelületet. Sacher szerint a régi modulok és szoftverek frissítése a sima CI interfészes készülékek számára 2010 első negyedévétől lesz elérhető.
 
Forrás: rapidtvnews.com
 
sat.hu

 

 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus