SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IFA: tisztázzuk a HD+-t ért vádakat

Dátum: 2009-09-10 11:32:15   |  
Semmi szükség a pánikkeltésre, mondta Ferdinand Kayser, a Ses-Astra ügyvezető-igazgatója a berlini vásáron. Szó sincs előfizetésről, vagy a régi set-top-boxok kidobásáról, közölte. Szájbarágó az előfizetéses és ingyenes közti különbségről.

 

Elutasítja a HD szolgáltatás kódolását érintő kritikákat Ferdinand Kayser, és megnyugtatott, a meglévő CI kimenetes készülékek is képesek lesznek fogni a jeleket.
 
„Semmi szükség a pánikkeltésre”. A HD+ platform november elsején elindul, az RTL csoport két csatornájával, az RTL-lel és a Vox-szal. A következő év legelején a ProSiebenSat.1 csoport három csatornája csatlakozik, a ProSieben, a Sat.1 és a Kabel eins.
 
Hat gyártó jelentkezett a dekóderek előállítására. Ezek már egy 12 hónapos pre-paid kártyával kerülnek forgalomba, ami után csak a technikai karbantartásért kell díjat fizetni. Kayser közölte, hogy ez nem egy előfizetéses TV.
 
A HD+ a beépített tunerrel és CI+-szal felszerelt tévéken is fogható lesz, mint ahogy a CI+ kompatibilis set-top-boxszokkal is. A német fogyasztóvédelem aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a régi dekóderekkel nem lesz fogható az új tartalom. Kayser mindenkit igyekszik megnyugtatni, állítja, hogy a megoldás már megszületett a régi dobozok alkalmassá tételére.
 
Az ügyvezető azokra a kritikákra is válaszolt, melyek fizetősnek nyilvánították az új szolgáltatást. „A HD+ ingyenes televíziós szolgáltatás.  Lenyűgöző látni a zűrzavart, amit néhány ember kreál a szakmában és a közönség köreiben a fizetős (pay –TV) és ingyenes televízió (free-TV) kifejezések körül. A Free-TV-t a reklámdíjakból vagy közpénzből tartják fenn, a pay-TV-t az előfizetésekből. A tény, hogy egy ingyenes csatorna, amit a reklám- és közpénzekből üzemeltetnek kódolt, nem jelenti, hogy egyből előfizetésessé vált. A kábel TV például nem pay-TV, csak azért mert a kábelhez való hozzáférésért fizetni kell. Ugyanígy a közszolgálati sem az, amiért szintén fizetünk. Ugyanez vonatkozik a HD+-ra is, az éves díj, amit tervezünk, az egy fenntartási díj, évente egyszer kell kifizetni, és a szolgáltatás igénybevételéért, nem pedig a tartalomért, részeiért vagy csomagokért.”
 
A Nagravision hivatalosan is bejelentette, hogy ők felelnek majd a kódolásért.
 
Forrás: broadbandtvnews.com
 
sat.hu

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus