SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

„A 3D egy rémálom lesz”

Dátum: 2009-09-15 10:49:57   |  
Jó pár negatívum hangzott el az IBC-n a 3D-vel kapcsolatban, mint pl.: már a szó meghallása is fejfájással párosul. Azonban Kevin Murray, az NDS rendszerelemzője, egy alkalmasabb kifejezést, a rémálmot javasolta.

Murray felhívta a grafikusok és a hasonló szakterületeken dolgozók figyelmét, hogy jól gondolják meg, hogyan bánnak a 3D-vel.
 
„Mindenki elismeri, hogy a 3D fogja kiváltani a „wow” érzést a nézőkben, de rosszul teszik,  hogy csak erre figyelnek, és komoly problémákkal fognak szembenézni!”
 
A technikai kihívások, főleg a grafikusok irányába, hatalmasak. „Gondoljunk el egy 3D-s képet, hol van rajta a szöveg elhelyezve? Mi a helyzet a feliratokkal? (…) Hogyan kezelik majd az EPG-típusú grafikai megoldásokat, vagy a „következő műsor” feliratot? Mi a helyzet az interaktivitással? Hogyan fogják megjelenlíteni a nagy mennyiségű adatot a 3D-s sport játékokon? Ezeket még mind át kell gondolni, megtervezni, és konszenzusra jutni.”
 
Murray közölte a jelenlevőkkel, ha ez még nem lenne elég, problémák vannak a mozgókép kezelésvel is. Lekicsinyíteni a mozgóképet kép-a-képben méretűre potenciális veszélyeket rejt magában, ha nincs gondosan kezelve. A műsorsugárzóknak majd dönteniük kell, rá akarnak-e lépni erre az útra, vagy sem. A PVR-t támogató szolgáltatóknak át kell gondolni, hogyan birkóznak meg az olyan egyszerű funkciókkal, mint a Fast Forward (gyors előretekerés).
 
Néhány nézőnek gondot okozhat, ha ezek az elemek rossz helyre kerülnek, és ez ronthatja az összhatást.
 
Forrás: rapidtvnews.com
 
sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus