SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Elérkezett a 3D ideje

Dátum: 2009-10-04 16:39:05   |  
Remélik a legnagyobb szolgáltatók, a Sony ugyanis bemutatta a „single-lens” (egylencsés) kamerát, ami egymaga képes 3D-ben rögzíteni.

A meglévő 3D szettek nagy része kétkamerás rendszert használ, hogy rögzítse a képeket a néző bal és jobb szeme számára. Az új kamera csak egy képet készít, amit tükrökkel választ szét, „lágyabb”, tisztább képet eredményezve, legalábbis a Sony szerint.
 
 
A kamera prototípusát jövő héten Tokióban, a Ceatec elektronikus show keretein belül. A rögzített filmek megtekintéséhez azonban szükséges a speciális polarizált szemüveg. Ezek nélkül szimpla 2D-s képeket láthatnak a nézők. A kamerát egyébként kifejezetten sportfelvételekhez tervezték.
 
 
Az új kamera egyike azoknak a fejlesztéseknek, melyekkel a Sony elő kívánja mozdítani a 3D terjedését. A héten például megnyitották egyik kutató laboratóriumuk ajtóit a nagyérdemű előtt, hogy megmutassák a legújabb 3D-s rögzítési módot, melyet kifejezetten futballmeccsekhez találtak ki. A cél tehát a 3D-t az otthonokba juttatni, de hogy ez mikorra sikerül, és elég-e hozzá a Sony, az már más kérdés.
 
Forrás: bbc.co.uk
 
sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus