SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Philips nem lesz főszereplő

Dátum: 2011-04-03 19:58:30   |  
A holland multinak az elmúlt években nem sikerült bekerülnie a televíziós piacvezetők közé, és figyelembe véve a 2011 első három hónapjában elszenvedett veszteségeit, nem is fog.

2011 nem indult túl jól a Philips TV divíziója számára. Az elmúlt héten a cég bejelentette, hogy komoly anyagi veszteségeket szenvedett el az év első harmadában. A beszámolóban egy 100 és 120 millió euró közötti összeg szerepelt, csak a televíziós iparágat figyelembe véve. Állítólag ebben nagy szerepe volt az árak kényszerű csökkentésének.

A Philips számára most elsődleges fontosságú lesz a televíziós ágazat eredményeinek javítása, és ez a Reuters szerint stratégiaváltással is társul majd.  „A veszteség súlyos mértékű.”- mondja Victor Bareno, az SNS Securities elemzője. „Ez azt mutatja, hogy a Philips számára létfontosságú, hogy megoldja ezt a problémát.” Bareno azt javasolja a befektetőknek, hogy vásároljanak Philips részvényeket, a szakember egyébként egy 70 millió eurós deficitet jósolt a cégnek az első negyedévre.

Forrás: avmagazine.it, bloomberg.com
sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus