SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Javul a digitális TV vétel Budapesten

Dátum: 2011-08-09 11:40:02   |  
Jelentős teljesítményemelés a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban a budapesti Száva utcai adónál

 Az Antenna Hungária Csoport megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Száva utcai  adótoronyra a digitális földfelszíni televíziós sugárzást érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális kisugárzott teljesítmény az antennarendszer bővítését követően közel a háromszorosára emelkedik. Az emelés eredményeképpen a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei elsősorban Budapest belső részein tovább javulnak. 

 
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyt az A és C jelű multiplexek vonatkozásában – 55. és 62. csatorna – a budapesti Száva utcai adótoronyra. 
 
A rádióengedélyek birtokában az Antenna Hungária 2011. augusztus 10-én 8.00 és 17.00 óra között elvégzi az antenna- és adórendszer bővítését, mely lehetővé teszi, hogy a maximális ERP (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) az A multiplex vonatkozásában 2,42 kW-ról 7,08 kW-ra, míg a C multiplex esetében 2,36 kW-ról 6,76 kW-ra emelkedjen.
 
A bővítési munkák kivitelezése teljes leállással jár, vagyis a fenti napon 8.00 órától a munkák befejezéséig – de legkésőbb 17.00 óráig – szolgáltatás kiesés várható a Száva utcai adó vételkörzetében (elsősorban a pesti oldalon: belváros, Dél-Pest).
 
A teljesítményemeléssel a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei az V., VI., VII., VIII., IX. és XI. kerületek egyes részein tovább javulnak. 
 
Antenna Hungária Zrt.


Hozzászólások

comments powered by Disqus