SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megerősítették a Google TV európai indulását

Dátum: 2011-08-30 21:52:02   |  
A Google TV indulása az angol piacon már biztosan végbemegy a következő hat hónapban, - ha hihetünk a Google szóvivőjének, Eric Schmidt-nek -, de Európa más részein is megjelenik a következő év elején.

 

Az Edinburghi Nemzetközi Televíziós Fesztivál keretein belül szólalt fel Mr. Schmidt, mivel a rendezvénynek a Google YouTube-ja volt a szponzora. A szóvivő elmondta, hogy a Google TV indulása Európában 2012 elején várható, és, hogy az angol piac elsőbbséget élvez a bevezetés szempontjából.

Hogy válaszoljon a Google TV-t ért vádaskodásokra, hozzátette, hogy a Google továbbítani akar tartalmakat, nincsenek olyan ambíciói, hogy belépjen a gyártószektorba. Mr. Schmidt szerint a Google már tárgyal a Channel 4-ral és Channel 5-val, és az Angol Nemzeti Film és Televíziós Iskolával is partneri kapcsolatra törekszik.

„Mikor elindítottuk a Google TV-t Amerikában mindenki attól félt, hogy a szolgáltatókkal és tartalomgyártókkal akarunk versenyezni. A szándékunk azonban teljesen az ellenkezője volt. Támogatni szeretnénk a tartalomgyártókat azzal, hogy egy nyitott platformot teremtünk a következő generációs televízió számára, mint amilyen az Android platform a mobiltelefonok esetében.”

A Google TV amerikai indulása azonban távolról sem volt sikeres, a négy piacvezető blokkolja a tartalmát a Sony és Logitech gyártotta Google TV-s eszközök elől.

Forrás: broadbandtvnews.com
 
sat.hu

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus