SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Nem az Olimpia menti meg a 3D-t

Dátum: 2012-02-22 19:40:06   |  
A 2012-es londoni Olimpiával szemben támasztott technikai elvárások meglehetősen magasak, sokan a hiányzó impulzust látták az eseményben az otthoni 3D számára. A BBC azonban meggondolta magát, és kevés 3D-s élő műsor lesz, de az is lehet, hogy végül semmilyen.

A BBC nyilvánosságra hozta a 2012-es Olimpia programját, és mindenki nagy meglepetésére a 3D szinte teljesen eltűnt a műsorok közül. Az egyetlen szám, amit élőben akar 3D-ben sugározni a tévétársaság, az a 100 méteres síkfutás férfi döntője, augusztus 5-én. Ezen kívül a BBC HD-n keresztül megtekinthető lesz a megnyitó és a záró ünnepség is 3D-ben, valamint minden nap egy rövidke összefoglalót is sugároz, szintén három dimenzióban.
 
Sokan úgy érzik, ez a döntés erősen ront az otthoni 3D-s technológia elterjedésének esélyein, Roger Moosey programigazgató azt nyilatkozta, inkább a HD-ra akartak összpontosítani, és nem 3D-re, mivel a 3D a vártnál sokkal lassabban terjed. Azt is hozzátette, hogy nemrég a francia Canal+ is úgy döntött, hogy abbahagyja a 3D-s csatornája működtetését.
 
Forrás: avmagazine.it



Hozzászólások

comments powered by Disqus