SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Nyáron 3D-s tesztadás a Mindig TV-n!

Dátum: 2012-05-23 15:40:11   |  
Úgy tűnik, a nagy nyári sporteseményeket már akár 3D-ben is nézhetjük a Mindig TV platformon keresztül. Az Antenna Hungária egy sajtótájékoztató keretein belül mesélt eredményeiről és legújabb fejlesztéseiről a digitális földfelszíni szolgáltatásban.

A legtöbbeket foglalkoztató kérdésre, hogy mikor megy végbe hazánkban a digitális átállás, még mindig nincs hivatalos válasz, de az egyre inkább sejthető, hogy ez a dátum már csak 2014 vége lehet. Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója azt reméli, hogy július 9-ig, amikor a két legnagyobb kereskedelmi csatornának lejár az analóg sugárzásra vonatkozó engedélye, választ kaphatunk a kérdésre.

Lássunk néhány adatot! Az AGB Nielsen eredményeiből tudhatjuk, hogy tavaly 1,14 millióra nőtt a földfelszíni digitális televíziót használó háztartások száma, amely 4%-os éves emelkedést jelent. Az IPSOS felméréséből pedig kiderült, hogy a Mindig TV-re áttért nézők 20%-a a váltást követően lemondta korábbi előfizetését. Egy év alatt megduplázódott a Mindig TV és a Mindig TV Extra nézőinek száma is, a DVB-T volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A MinDig TV Extra a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli szegmensben az elmúlt 12 hónap során, az előfizetők száma mára meghaladta a 63 ezret.
 
 
Mit hoz a nyár? A sportrajongók számára Kánaánt, mert lesz foci EB és Olimpia is. A sportrajongó tévénézők örülhetnek, mert a közszolgálati csatornákon a Forma 1, és a már említett Európa-bajnokság, valamint Olimpia a Mindig TV kínálatában ingyenesen, HD felbontásban elérhetőek lesznek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MTVA-val együttműködésben az AH egy 3D-s tesztadás elindítását is tervezi az országban több helyen az érintett hetek alatt, erről nemsokára bővebb tájékoztatással is szolgálnak. Az mindenesetre biztos, hogy a televízió forgalmazók számára is jó lehetőségeket rejt magában egy ingyenesen fogható 3D-s adás.
 
 
A nyári hónapokban jelentős hálózatfejlesztésre is sor kerül, 5 közepes teljesítményű és 10 kis teljesítményű telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. Hamarosan hazánkban is megjelenik majd a külföldi trendekhez igazodva a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatás, amelyet az AH az első lépésként definiál a multimédia irányába. Ezekkel a szolgáltatásokkal a hagyományos televíziózás új élményekkel bővül, a részletekre azonban még várnunk kell egy kicsit.
 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus