SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Filmek, filmek: Újabb magyar nyelvű tévé indul

Dátum: 2006-04-07 21:44:28   |  
Magyarországon és Kelet-Közép-Európában terjeszkedik a Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. amerikai filmstúdió és a UPC Magyarország tulajdonosa, a Liberty Media.
A két cég 50-50 százalékos részesedéssel indítja be új vállalkozását. Az MGM Channel magyarul sugározza majd műsorait, a tévé kábelen és műholdon keresztül is elérhető lesz - jelentette be Bruce Tuchman. Az MGM Networks alelnöke hangsúlyozta: erős pozíciót jelent számukra, hogy a régió legnagyobb szélessávú, kábel- és műholdas televíziós szolgáltatását biztosító társaságával való együttműködés. Ezzel tovább erősítheti a műsorszolgáltatást Közép- és Kelet-Európában a Liberty Media is - mondta Shane O\'Neill, a társaság stratégiai igazgatója. Hangsúlyozva: az MGM neve a magas minőségű mozikéval forrott össze, és világszerte nagyon erős márka.

Az együttműködés keretében Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában indítják el az új adót. Az érintettek szerint 2006 utolsó negyedévében válhat elérhetővé a csatorna. 2007 tavaszáig pedig további országokban: Szlovéniában és Romániában is bevezetik a piacra az MGM Channelt. Az MGM Channel jelenleg a világ 110 országában elérhető. Tulajdonosának, az MGM Studiosnak van a világon a legnagyobb filmes archívuma.

Forrás: www.VG.hu

Hozzászólások

comments powered by Disqus